نکروز بینی + علت ، پیشگیری و درمان

بعد از جراحی بینی تغییر رنگ در پوست اطراف بینی خصوصاً زیر چشم یا روی گونه یک پدیده کاملا نرمال است و اصلاً غیرعادی یا خطرناک محسوب نمی شود. این کبودی در طول در روزهای اول ، اتفاق می افتد و برای چند روز تیره می مانند ولی در طول مدت زمان کوتاه ، فروکش کرده و بهبود پیدا می کند. اما داستان تغییر رنگ پوست خصوصاً در بینی به همین جا ختم نمی شود و در برخی موارد ، البته در موارد بسیار نادر ، تغییر رنگ پوست بینی بعد از عمل بینی به دلیل وقوع نکروز بینی است. 

نکروز بینی - دکتر سولماز خراسانی مقدم

محتوای این تغییر رنگ که ناشی ازعدم رسیدن خون و اکسیژن کافی به بافت بینی است با کبودی نرمال بعد از عمل ، دو مقوله کاملاً جدا هستند و در واقع یک عارضه جدی محسوب می شود که نه تنها به طور خودبخود و در طول مدت زمان کوتاه فروکش نمی کند بلکه بی توجهی به آن می تواند خطرات جدی را برای بینی به همراه داشته باشد. اینجاست که یک بار دیگر اهمیت دقت عمل به خرج دادن در انتخاب جراح بینی ، خودنمایی می کند. دکتر سولماز خراسانی مقدم بهترین جراح بینی اردبیل با اشاره به اهمیت انتخاب یک جراح خوب در خلق نتیجه ای مثال زدنی و تحسین برانگیز ، آن را یک راهکار عقلانی در پیشگیری از بروز عوارض بعضا جبران ناپذیر و خطرناک معرفی می کند. ایشان در این مورد نیز به پشتوانه دانش و تجربه عمیق خود در کنار خلق یک نتیجه چشم نواز ، از سلامت شما قدرتمندانه محافظت می کند.

تماس

علل سیاه شدن پوست بینی بعد از رینوپلاستی

نکروز در پوست بینی بعد از عمل جراحی رینوپلاستی ، یکی از عوارض نادر و در عین حال جدی است. عوامل مختلفی می توانند در بروز اختلال نکروز بینی دخیل باشند که یکی از عمده ترین آنها ، مصرف دخانیات می باشد.

مصرف سیگار ، خون و اکسیژن رسانی به بافت های بینی را محدود می کند و در نتیجه ترمیم با کیفیت مطلوب اتفاق نیافتاده و می تواند منجر به مرگ بافت شود. به همین دلیل است که جراحان بینی در فاز مراقبت های قبل و بعد از عمل به بیماران خود تاکید می کنند که مصرف سیگار را برای مدتی ترک کنند.
گاهی عارضه سیاه شدن پوست بینی بعد از عمل در اثر اختلال در جریان خون در پشت بینی اتفاق می افتد. در مواردی که جراحی به دست یک جراح غیر حرفه ای و غیر مجرب سپرده شود، برش در بینی نادرست زده می شود و در نتیجه بافت زیر جلدی حجیم می شود.

گاهی هم فشار وارده از طرف پانسمان یا اسپلینت بینی زیاد بوده و مانع خونرسانی به پوست بینی می شود و در نتیجه این عدم خونرسانی به پوست نکروز بینی رخ می‌دهد.

علائم نکروز شدن بینی بعد از عمل چیست؟

نکروز بینی معمولاً علائم ملموسی را به همراه دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد شدید و پیوسته در محل جراحی شده
  • تورم و قرمزی بینی
  • تغییر رنگ پوست به سمت سیاه یا بنفش
  • خروج ترشحات چرکی یا خونی از بینی
  • در موارد شدیدتر ، تخریب و از بین رفتن بافت بینی
  • تب و علائم عفونت از قبیل احساس ضعف و خستگی

برای دریافت مشاوره با شماره زیر تماس حاصل فرمایید

04533257077

چگونه می توان از نکروز بینی پیشگیری کرد؟

عمده ترین راه‌ پیشگیری از نکروز پوست بینی بعد از رینوپلاستی انتخاب یک پزشک حاذق و باتجربه‌ است که سوابق کاری درخشان و بدون عارضه با نتیجه مثبت را در کارنامه کاری خود ثبت کرده باشد.
یکی دیگر از عوامل پیشگیری از بروز این عارضه ، قطع مصرف دخانیات برای یک بازه زمانی قبل و بعد از عمل است.
برخی داروها از قبیل راکوتان نیز در تیره شدن پوست بعد از عمل دخیل هستند به همین دلیل جراح دستور قطع مصرف این داروها را برای مدت محدود می دهد.
اجتناب از استفاده از اسپلینت خارجی فلزی محکم روی گرافت‌های بزرگ پشتی بینی توسط پزشک بمنظور اجتناب از اعمال فشار بیش از حد روی بینی و محدود شدن خونرسانی صحیح به بینی یکی دیگری از موارد پیشگیری از بروز نکروز است.
به طور کلی ، بعد از ععمل ، لازم است فرایند خونرسانی و اکسیژن رسانی به بینی با کیفیت مطلوب انجام شود و لازم است از هر گونه اقدامی که منجر به محدود شدن این روند خونرسانی می شود ، اجتناب شود تا عوارضی از قبیل نکروز بینی رخ ندهد.

پزشک بعد از جراحی نکاتی را در قالب مراقبت های بعد از جراحی بینی در اختیارتان قرار می دهد که انجام مو به موی انها می تواند نقش موثری در پیشگیری از بروز عوارض مختلف از جمله این عارضه داشته باشد.

درمان نکروز پوست بینی

تکنیک های درمانی برای رفع نکروز ، بسته به شدت آسیب وارده به بافت متفاوت است. گاهی برای درمان این مشکل لازم است عمل مجدد روی بینی انجام شود تا بافت نکروز با بافت طبیعی گرفته شده از بدن خود بیمار جایگزین گردد.
در اکثر موارد ، از غضروف گوش و یا دنده فرد بعنوان بانک غضروفی استفاده می شود ولی در صورت شدید بودن دامنه سیاه شدن پوست بینی بعد از عمل ، از پروتز برای ترمیم استفاده می شود.

در صورت مشاهده علائم نکروز چه زمان باید به پزشک مراجعه شود؟

اگر بعد از جراحی بینی ، علائم نکروز را مشاهده کردید، در کوتاه ترین زمان به پزشک مراجعه کنید تا ایشان با استفاده از راهکار مناسب اقدام به درمان نکروز بینی نماید. در برخی موارد پزشک برای بیمار آسپرین تجویز می کند، یا در صورت بروز عفونت مصرف آنتی‌بیوتیک توصیه می شود و در برخی موارد نیز عمل جراحی مجدد برای برطرف کردن بافت نکروز توصیه می شود.

آیا نکروز بینی خطرناک است؟

نکروز بینی به معنی مرگ بافت به دلیل عدم خون و اکسیژن رسانی به آن محل آسیب دیده است. درصورت نقطه‌ای بودن نکروز خطر چندانی وجود نخواهد داشت و روش های درمانی ساده مشکل را حل خواهد کرد.

اما اگر نکروز به بافت استخوان رسیده باشد نتیجه جراحی را تحت تاثیرات منفی خود قرار خواهد داد از اینرو انجام جراحی مجدد بینی برای برطرف کردن نکروز بینی الزامی خواهد بود.
دقت عمل به خرج دادن در فاز انتخاب جراح عقلانی ترین و منطقی ترین راه برای پیشگیری از بروز مشکلاتی است که به دلیل غیرحرفه‌ای بودن ، سلامت و زیبایی شما را در معرض خطر قرار خواهد داد.

آیا فیلر بینی باعث نکروز می شود؟

تزریق فیلرها که با هدف رفع ایرادات سطحی در بینی در برخی متقاضیان این فرایند انجام می شود ، در صورتی ممکن است منجر به بروز نکروز شود که از ژل‌های غیراستاندارد استفاده شده یا دوز زیادی از محصول ، در محل مورد نظر و در نواحی نامناسب تزریق شده است. اگر بعد از تزریق ژل ، درد شدیدی را احساس کرده و در طول هفته اول بعد از تزریق ، پوست بینی دچار تغییر رنگ شد ، احتمالاً نکروز اتفاق افتاده است. متخصص عمل بینی با توجه به بالا بودن خطر بروز نکروز بعد از تزریق فیلر به بینی ، انجام این کار را به هیچ وجه توصیه نمی کند و تاکید می کنند که از این کار خودداری کنید.

آیا نکروز بینی درد دارد؟

سیاه شدن بینی به دلیل کمبود تامین خون برای بافت های بینی و نهایتاً مرگ یا تخریب بافت آسیب دیده رخ می دهد. چنین اتفاق ناخوشایندی درد ، ورم ، سفت شدن بینی و تغییر رنگ پوست را به همراه خواهد داشت.

نکروز بینی در چه افرادی ممکن است رخ دهد؟

شرایطی که تحت آن ، جراحی انجام شده ، می تواند فرد را در معرض آسیب تیره شدن پوست بینی یا ایجاد فرو رفتگی در بینی قرار دهد. اگر عمل جراحی به شکل نادرست انجام شود به طوریکه به بافت بینی آسیب وارد شود می تواند آن را در معرض خطر بروز این عارضه ناخوشایند و خطرناک قرار دهد. بمنظور پیشگیری از بروز عارضه نکروز شدن بینی ، لازم است جراحی به دست متخصصی انجام شود که از روش‌های استاندارد استفاده می کند و سلامت بیمار و کیفیت نتیجه عمل ، برای او در الویت قرار دارد.

دکتر سولماز خراسانی مقدم 

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و یکی از برجسته‌ترین جراحان بینی در اردبیل هستند که بیش از هزار عمل جراحی فوق در این زمینه داشته اند. دکتر خراسانی مقدم جراحی های صورت همچون جراحی بینی، جراحی گوش، جراحی پلک و غیره را در شهر اردبیل انجام می انجام می دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها